Præsenteret af Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK)
Flere og flere fødevareproducenter peger på regenerativt landbrug som deres vej mod klimaneutral produktion. Det ses hos både større internationale virksomheder såsom Nestlé, Unilever, Cargill og hos vores egen Carlsberg.
Men der er endnu uklarhed om, hvad det er i det hele taget er. Der findes ingen officiel definition, men de fleste definitioner peger dog på, at det handler om at passe på vores jord, som er under pres.
I denne debat forsøger vi at komme med bud på, hvordan det regenerative landbrug ser ud. Hvordan udmønter det sig i praksis, og hvorfor er det lige, at netop denne dyrkningsform kan opfylde vores krav til fremtidens fødevareproduktion?
Debatdeltagere:
- Knud Tybirk, senior innovation manager, Food & Bio Cluster Denmark
- Dan Kristian Kristensen, bæredygtighedskonsulent og projektleder for Foodclic, Aarhus Kommune
- Knud Bay Smidt, regenerativ landmand og bestyrelsesmedlem i FRDK
- Marie Junker Boesen, regenerativ grøntsagsproducent, Høsteriet
Moderator: Anne Kjærsgaard Krogh, journalist og tovholder, FRDK