Gastro Talk v. Lisbeth Ankersen, indehaver af Innovaconsult
Denne Talk vil være på dansk
Når vi tænker på mad, er det ofte frugt og grønt, en håndfuld forskellige firbenede dyr, et par fuglearter og lidt forskellige fisk. Men hvor går grænsen for, hvad der er mad?
I nogle kulturer er vandmænd/gopler delikatesser. Vi skal se på, hvorfor gopler både er smukke, seje, farlige og problematiske. Gopler bliver mere og mere hyppige. De steder, hvor havmiljøet og fiskene har det elendigt, trives goplerne (de har det faktisk fint med både global opvarmning, kvælstofudledninger, havplast, iltsvind, byggerier ved havet samt forhøjet CO2 i atmosfæren), men når goplerne først dominerer, er det svært at få biodiversiteten i havet tilbage. Så hvis vi ønsker, at der fortsat skal være andre levende væsener end gopler i havet, må vi nok gøre noget. Er der mulighed for både at lave fødevarer, kosmetik eller medicin af gopler og på samme tid give havmiljøet en tiltrængt hjælpende hånd? Og hvad er det egentlig, der afgør, om vi synes, noget er lækkert eller ulækkert? Vi kommer vidt omkring.
Barske emner og goplesnacks skylles ned med et glas bobler, og er vi heldige, oplever vi umami synergi mellem Goplerne og Boblerne.