Her får du en oversigt over alle talks:
10.00 - Primære forskningsområder ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Præsenteret af: Head of Department of Food Science, Michelle Williams, Aarhus Universitet.
10.40 - Vejen til kulstofneutralt og klimarobust landbrug i Danmark
Præsenteret af: Professor and Head of Department of Agroecology Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet
I dette indlæg vil Jørgen E. Olesen forklare vejen til et kulstofneutralt landbrug i Danmark, som indebærer ændringer i landanvendelse og landforvaltning samt ændringer i husdyr- og gødningsforvaltning. Mange nye teknologier skal implementeres baseret på cirkulære tilgange, hvor brugen af næringsstoffer og kulstof maksimeres, og udledningen minimeres.
11.20 - Brug af upcycling af biprodukter i fødevaresystemer fra et forbrugeradfærdsperspektiv
Præsenteret af: Senior Researcher Anne Odile Peschel, Aarhus University – MAPP Centre.
Anne Odile Peschel giver i sin præsentation et bredt overblik over upcycling i fødevaresystemet ud fra et forbrugeradfærdsperspektiv. Hun præsenterer definitioner, traditionelle og nye markedseksempler samt forbrugernes holdninger og prisopfattelser. Hun vil også diskutere, hvordan både anvendelsen af side-stream-produkter og underudnyttede ingredienser kan forstås som upcycling for at skabe værdi for forbrugerne.
Lær mere, klik her12.00 - Ny stregkode kan reducere dagligvarebutikkers madspild markant
Præsenteret af: Head of Standards, Sustainability & Partnerships Mads Kibsgaard, GS1.
12.40 - Fremtidens bæredygtige kost - hvordan ser de ud?
Præsenteret af: Director of Dairy Nutrition, Merete Myrup, Danish Dairy Board/Danish Agriculture & Food Council.
Det er vigtigt at tænke bæredygtighed ind i alt, hvad vi gør, også når vi sammensætter vores kost. Men vores fremtidige kost skal ikke kun have en lav klimapåvirkning, den skal også være sund, tilgængelig og til at betale.
13.20 - Co2-reduktion i kundernes indkøbskurv - hvilke indsatser gør vi i Salling Group?
Præsenteret af: Group Vice President Communication, CSR & Public Affairs, Henrik Vinther Olesen, Salling Group
14.00 - Verdens måske mest bæredygtige råvare + Hvordan AAK skaber værdi af sidestrømme
Præsenteret af: Sales Manager Nordics & Baltics, Erik Møller Madsen, AAK.
AAK har i mere end 60 år sourcet sheakerner i Vestafrika, som de køber gennem mellemmænd og direkte fra cirka 350.000 kvinder, som AAK har tegnet individuelle kontrakter med. Sheakernerne presses til sheaolie i Århus. Olien bruges til at erstatte eller forbedre kakaosmør samt anvendes til kosmetik. I forbindelse med produktionen fremkommer 190.000 tons sidefraktioner, som AAK målrettet har arbejdet med at upcycle. Tidligere var sidefraktionerne et problem. Ved at arbejde målrettet med salg af sideprodukterne er det lykkedes AAK at øge efterspørgslen efter og værdien af disse, så de i dag er en væsentlig del af forretningen. Når kunderne køber sidefraktioner fra AAK, sparer de først generationsråvarer og derved CO2.
14.40 - I Grundfos er bæredygtighed kernen i alt, hvad vi beskæftiger os med
Præsenteret af: Michael Skovgaard, Sen. Director hos Grundfos, arbejder med bæredygtighed og vandbehandling.
Grundfos er en global virksomhed inden for vandløsninger, der tilbyder intelligente pumpesystemer, energi- og vandbehandlingsløsninger, og bæredygtighed er en del af alt, hvad Grundfos gør. Hør, hvordan Grundfos driver og støtter bæredygtighed i industrien, og bliv inspireret af, hvad vores kunder gør og kræver af vores løsninger og services. Du får indsigt i, hvordan Grundfos oplever de ændringer, der sker som følge af det øgede fokus på bæredygtighed både på vores hjemmemarked og internationalt
Læs mere om Grundfos' indsats for at transformere føde- og drikkevareindustrien
15.20 - Verdens første 100% klimaneutrale rugbrød skal bages i Danmark
Præsenteret af: Konsulent Eva Bräuner Sørensen, SEGES Innovation P/S.
Virkemidlerne findes, men ingen har før kombineret dem for at producere fødevarer på en måde, hvor der kan opnås klimaneutralitet inden for værdikæden. 10 stærke danske partnere inden for fødevarer, energi, landbrug og teknologi vil være de første i verden til at give forbrugerne muligheden for at købe reelt klimaneutrale fødevarer. Partnerne i projektet er: COOP, Kohberg, Valsemøllen, Aarhus Universitet, Stiesdal SkyClean, Skovgaard Energy, BASF, Bureau Veritas, Fjordland, Innovationscenter for Økologisk Landbrug samt altså SEGES Innovation.
Læs mere om verdens første klimaneutrale rugbrød