Agro Food Park 26 er et bæredygtigt byggeri, der er sin kvalitet værd i guld. Det har vi nu fået bevis på med en DGNB guld certificering. For at opnå sådan en certificering kræver det, at en bygning er opført ud fra en række kriterier fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Grundtanken i DGNB er, at et byggeri er bæredygtigt på lang sigt, når der er lagt lige meget vægt på miljø, økonomi og det sociale, sammenholdt med analyse af teknisk og procesmæssig kvalitet i byggeriet. Den helhedsorienterede tilgang sikrer, at det bæredygtige byggeri ikke kun vurderes på den miljømæssige kvalitet og bygningens energiforbrug.

Janne Pløen, som er projektleder i Agro Food Park og har været projektleder på byggeriet, er særlig stolt over byggeriets flotte score på miljømæssig kvalitet og proceskvalitet:

”Vi har haft stort fokus på at træffe de miljømæssige gode valg fx i vores valg af materialer og løsninger og haft øje for at vælge bæredygtigt og dansk, hvor det var muligt. Vi har etableret solceller på en stor del af tagfladen, som vil forsyne bygningen med vedvarende energi. Den høje score på proceskvalitet er opnået via tidlig og grundig inddragelse af driftsorganisation, som igennem deres medbestemmelse i valg af løsninger forbereder bygningen til god og effektiv drift."