Læs mere om debatterne. Alle debatter er på dansk.

FOTO 3

10.00 - 10.45: Er regenerativt landbrug fremtidens dyrkningsform?

Præsenteret af Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK)

Flere og flere fødevareproducenter peger på regenerativt landbrug som deres vej mod klimaneutral produktion. Det ses hos både større internationale virksomheder såsom Nestlé, Unilever, Cargill og hos vores egen Carlsberg.

Men der er endnu uklarhed om, hvad det er i det hele taget er. Der findes ingen officiel definition, men de fleste definitioner peger dog på, at det handler om at passe på vores jord, som er under pres.

I denne debat forsøger vi at komme med bud på, hvordan det regenerative landbrug ser ud. Hvordan udmønter det sig i praksis, og hvorfor er det lige, at netop denne dyrkningsform kan opfylde vores krav til fremtidens fødevareproduktion?

 

Debatdeltagere:

- Knud Tybirk, senior innovation manager, Food & Bio Cluster Denmark

- Dan Kristian Kristensen, bæredygtighedskonsulent og projektleder for Foodclic, Aarhus Kommune

- Knud Bay Smidt, regenerativ landmand og bestyrelsesmedlem i FRDK

- Marie Junker Boesen, regenerativ grøntsagsproducent, Høsteriet

 

Moderator: Anne Kjærsgaard Krogh, journalist og tovholder, FRDK

Grobeat Stude Foulumdal

11.00 - 11.45: Oksens rolle i fremtidens fødevaresystem ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

Præsenteret af Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Der er i øjeblikket en intens debat om kvægs indflydelse på biodiversitet, klima og miljø. Det bliver stadig vigtigere at være i stand til at gennemskue, hvorvidt det oksekød, vi vælger som forbrugere og i professionelle sammenhænge, stammer fra kvæg, der har leveret på mere end ét bæredygtighedsparameter. Vi debatterer derfor, hvad bedre oksekød egentlig er, og hvem der har ansvaret for at sikre dette gennem hele værdikæden. Desuden vil vi se nærmere på, hvordan vi kan anvende mere af eller hele dyret bedre og få mere ud af det, når nu vi har gjort os umagen med at producere det. Debatten arrangeres af Innovationscenter for Økologisk Landbrug i samarbejde med Organic RDD projektet GrOB

Debatdeltagere:

  • Margrethe Therkildsen, lektor fra Aarhus Universitet, FOOD 
  • Rune Sørensen, kok hos Restaurant Hærværk
  • Ole Andresen, økologisk studeproducent, Ho Bugt Oksen
  • Marie-Louise Boisen Lendal, direktør i Tænketanken Frej
  • Bent Rasmussen, biolog hos Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Moderator: Iben Alber Christiansen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Hestebønner

12.00 - 12.45: Hvorfor fylder plantemad stadig så lidt på vores tallerkner? ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

Præsenteret af SEGES Innovation

Plantebaseret kost har gennem de seneste par år stille og roligt vundet indpas i danskernes hverdag, hvor bl.a. flere fødevarevirksomheder har udvidet deres sortiment. Dog mangler plantemaden fortsat at få det store "folkelige gennembrud". Med deltagelse af eksperter fra landbrugssektoren, kantineservice og detailhandel vil paneldeltagerne diskutere, hvordan vi nedbryder barriererne for en grønnere menu i danske køkkener.

 

Debatdeltagere:

  • Martin Brandt, Director of Operations, Food & Co, Compass Group
  • Rikke Ramm Eberlein, senior konsulent CSR, Lidl
  • Eva Bräuner Sørensen, specialkonsulent, SEGES Innovation

Moderator: Malene Grouleff, kommunikationsrådgiver, SEGES Innovation

Picture1

13.00 - 13.45: Lad os sætte tal på – hvorfor kvantificering af bæredygtighed er så vigtig

Præsenteret af Teknologisk Institut

Bæredygtighed er et meget bredt og til tider diffust begreb. Det gør det uigennemsigtigt og svært at regne at regne ud, hvad der reelt er det bæredygtige valg? Og kan man overhovedet tale om bæredygtighed i en absolut forstand?

Selvom der findes en række beregningsværktøjer, har de også nogle medfødte begrænsninger, og der kan sjældent sættes to streger under et resultat.

Så hvad skal man tro på? Er en antagelsesrig beregning virkelig retvisende? Og hvad så når beregningerne modsiger hinanden?

En ting er sikkert: Med nye nationale og europæiske tiltag er beregninger på særligt klimabelastning kommet for at blive. Så vær med, når Teknologisk Institut inviterer til debat om, kvantificering af bæredygtighed, hvordan vi sikrer retvisende beregninger, de begrænsninger der er, og hvordan vi overkommer dem i fremtiden.

Debatdeltagere:

  • Peter Wejse, afdelingschef, Center for Klima & Bæredygtighed, Innovation, SEGES Innovation
  • Julie Schack Petersen, Co-Founder and Chief Commercial Officer, Nature Preserve
  • Niels Kristian Sørensen, CEO & Founder, NIKRIS ApS, producent af WoW! plantebaseret

Moderator: Asger Munch Smidt-Jensen, konsulent, Teknologisk Institut