Læs om de forskellige Gastro Talks

10.00 - 10.45: Fremtidens foodservice – rejsen ind i arbejdet med ESG (på dansk)

Gastro Talk v. Anne-Sofie Hattesen, Head of ESG, Compass Group Danmark

Denne Talk vil være på dansk

Planet Promise er Compass Groups globale løfte om en bæredygtig fremtid for alle. Det omfatter værdier om at bringe etisk, bæredygtighed og inklusion ind i virksomheden.

Compass Group er på en rejse mod en mere bæredygtig foodservice. På dagen udforsker Anne-Sofie Hattesen flere aspekter af bæredygtighed og de enorme potentialer af ESG, både miljø-, sociale- og ledelsesprincipper.

Det er Compass Groups mission at have en positiv indvirkning på verden gennem blandt andet ansvarlige indkøb og samarbejde for forandring. Dette er et løfte til kolleger, kunder, leverandører.

Kom og få en indsigt i, hvordan vi integrerer ESG i foodservice, når vi sætter sejlene mod en mere bæredygtig og socialt ansvarlig fremtid. Et afgørende element i vores rejse er at genopfinde mere traditionelle tilgange til foodservice.

11.00 - 12.00: Mavens hule / del 1 (på dansk)

Gastro Talk v. Claus Nisted, Kundechef, Compass Group Denmark

Denne Talk vil være på dansk

Fem nystartede virksomheder pithcer deres idéer for et panel af fødevareentusiaster. Virksomheden, der rammer panelet bedst, bliver inviteret indenfor i Dagrofas portefølje af leverandører og får mulighed for at levere deres produkt til Compass Groups kantiner. Hvem der vinder, afsløres i Mavens Hule kl. 14.30-15.00.

Paneldeltagere:

  • Anne Ruberg, Indkøbsdirektør, Compass Group
  • Nabil Habhabi, Markedschef, Dagrofa Food Service
  • Mads Marschall, Food Experts
  • Jesper Knudsen, Køkkenchef, Compass Group

Moderator: Claus Nisted, Kundechef, Compass Group Denmark

12.20 - 12.40: Gopler og Bobler (på dansk) ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

Gastro Talk v. Lisbeth Ankersen, indehaver af Innovaconsult

Denne Talk vil være på dansk

Når vi tænker på mad, er det ofte frugt og grønt, en håndfuld forskellige firbenede dyr, et par fuglearter og lidt forskellige fisk. Men hvor går grænsen for, hvad der er mad?

I nogle kulturer er vandmænd/gopler delikatesser. Vi skal se på, hvorfor gopler både er smukke, seje, farlige og problematiske. Gopler bliver mere og mere hyppige. De steder, hvor havmiljøet og fiskene har det elendigt, trives goplerne (de har det faktisk fint med både global opvarmning, kvælstofudledninger, havplast, iltsvind, byggerier ved havet samt forhøjet CO2 i atmosfæren), men når goplerne først dominerer, er det svært at få biodiversiteten i havet tilbage. Så hvis vi ønsker, at der fortsat skal være andre levende væsener end gopler i havet, må vi nok gøre noget. Er der mulighed for både at lave fødevarer, kosmetik eller medicin af gopler og på samme tid give havmiljøet en tiltrængt hjælpende hånd? Og hvad er det egentlig, der afgør, om vi synes, noget er lækkert eller ulækkert? Vi kommer vidt omkring.

Barske emner og goplesnacks skylles ned med et glas bobler, og er vi heldige, oplever vi umami synergi mellem Goplerne og Boblerne.

13.00 - 13.30: Historien om 'Det Kærlige Måltid' (på dansk)

Gastro Talk v. Charlotte Thyberg, Founder af Det Kærlige Måltid

Denne Talk vil være på dansk

Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation i Aarhus, Aalborg og Odense, der brænder for fællesskab, medborgerskab og sund mad. Målet er at give omsorg og støtte til familier, som er ramt af midlertidig, akut, livstruende sygdom eller traume.

Hver uge kommer unge frivillige i køkkenet og tilbereder nærende, velsmagende måltider til modtagerne. På en fælles mission om at gøre en meningsfuld forskel, opbygger de unge et fællesskab, mens de lærer om sundhed, bæredygtighed og ernæring. Måltiderne leveres af de frivillige Kærlige Bude lige til døren hos familierne i otte uger uden beregning. 

13.45 - 14.15: Re-imagining Protein across Europe: A High-impact opportunity for (almost) everyone (på engelsk)

Gastro Talk v. Tin Rudnicki, Co-President, APPatEIT

Denne Talk vil være på engelsk

Den globale fødevareindustri lægger et betydeligt pres på planeten, idet animalske produkter er ansvarlige for lige så meget udledning af drivhusgasser som hele transportsektoren tilsammen, og efterspørgslen efter dem stiger kun. Men der er et lyspunkt: Innovationer i fødevaresektoren har kapacitet til at have en dybtgående positiv effekt på planeten og dens indbyggere.

Alt Protein Project at EIT Food, eller APPatEIT, er en studenterledet organisation, der støttes af to store globale tænketanke og innovationsinitiativer - The Good Food Institute og European Institute of Innovation and Technology. APPatEIT er dedikeret til at gøre 6 europæiske universiteter til motorer for alternativ proteinuddannelse, forskning og innovation for at opnå et retfærdigt, fair og sikkert fødevaresystem.

Den nordiske region er med sine stærke kompetencer inden for biofremstillingsteknologier og plantebaserede alternativer godt positioneret til at udnytte sin globale position på dette område. Ved at gøre det har vi potentialet til at gøre bæredygtig proteinproduktion til vores næste store eksporttriumf. Og du har helt sikkert en rolle at spille i det.

14.30 -15.00: Mavens Hule / del 2 (på dansk)

Gastro Talk v. Claus Nisted, Kundechef, Compass Group

Denne Talk vil være på dansk

Vinderen af pitchet afsløres.